Infektuar: 15574
Shëruar: 13492
Vdekur: 625
Kryeqyteti i Turkmenistanit, qyteti i dytë më i shtrenjtë në botë për të huajt
Foto: atavatan-turkmenistan.com

Kryeqyteti i Turkmenistanit, qyteti i dytë më i shtrenjtë në botë për të huajt

Kuriozitete June 09, 2020 - 10:00

Hong-Kongu është qyteti më i shtrenjtë në botë për të huajt, vlerëson një studim i kompanisë amerikane “Mercer”.

Studimi mat koston e 200 gjërave, duke përfshirë strehimin, transportin, ushqimin, veshjet, sendet shtëpiake dhe argëtimin - në 209 qytete.

Kryesisht për shkak të çmimeve të larta të banesave Hong-Kongu zë vendin e parë për të dytin vit radhazi, shkruan REL-i.

Pas tij vjen kryeqyteti i Turkmenistanit, Ashgabati.

Çmimet e larta në Ashgabat thuhet se janë pasojë e inflacionit të lartë në Turkmenistan.

I treti në listën e Mercerit është Tokio dhe pas tij vjen Cyrihu i Zvicrës.

Zvicra ka edhe dy qytete të tjera në dhjetë vendet e para: Bernin dhe Gjenevën.

Studimi i “Mercer”-it përdoret shpesh nga korporatat për të vendosur pagat dhe përfitimet për punonjësit e tyre jashtë shtetit.