Infektuar: 1038
Shëruar: 791
Vdekur: 30
Sëmundja i ka deformuar fytyrën, por njerëzit e adhurojnë si zot

Sëmundja i ka deformuar fytyrën, por njerëzit e adhurojnë si zot

Kuriozitete February 24, 2020 - 19:34

Një prift indian i lindur me një tumor masiv në fytyrë, adhurohet nga fshatarët vendas si një zot.

Dabul Mishra, 32 vjeç, nga Shahjehanpur në shtetin e Uttar Pradesh, shteti më i varfër në Indi, lindi me sëmundjen që i shkaktoi rritje të fytyrës dhe buzëve në përmasa të mëdha.

Ai pothuajse ka shteruar kursimet e tij duke u përpjekur të heqë tumorin dhe tani punon në një tempull lokal për të mbështetur familjen e tij – sepse ai nuk pranon të lyp.

Por disa fshatarë në Shahjehanpur e shohin në të vërtetë deformimin si një bekim – duke besuar se ai është një mishërim i perëndisë Lord Jambavantha, i cili është përshkruar me një fytyrë si ariu.

Dabul aktualisht jeton në kushte të këqija me gruan dhe fëmijët e tij të verbër – por nuk ka humbur shpresën.

Ai tha: “Unë linda me këtë gjendje, por kurrë lypa për shkak të respektit për veten. Megjithëse e konsideroj këtë si një mallkim, njerëzit tani kanë gjetur një zot tek unë dhe më adhurojnë si një mishërim të Zotit Jambavantha.

U përpoqa të vizitoja shumë spitale, por askush nuk mund të më gjente një kurë të duhur, gati sa i shterova kursimet, por më pas ndalova të shkoja në spitale me një shpresë për shërim. Zyrtarët e qeverisë janë të vetëdijshëm për gjendjen time, por nuk kanë ofruar asnjë ndihmë”.

“Do të vazhdoj të luftoj deri në fund dhe të gjej një kurë për të, vetëm se për momentin nuk jam në gjendje të paguaj shpenzimet.”

Detyra e Dabulit përfshin mbledhjen e donacioneve në tubime fetare.

Gruaja e tij tha: “Është një jetë e vështirë për ne pasi jam e verbër dhe ai vuan nga kjo gjendje.

Lord Jambavanta e ka zanafillën në poezinë epike indiane dhe gjendet gjerësisht në Ramyana, një epikë e Indisë antike, e cila është e shkruar në Sanskrisht.

Karakteri është tradicionalisht një arushë e zezë ose ari i plogësht, por është përshkruar si një majmun në shkrimet e tjera.

 
Indian priest worshipped as a god due to massive facial tumor

This Indian priest is worshipped as a god due to his tumor! ë

Posted by Daily Mail on Monday, February 24, 2020