Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Një objekt misterioz gjendet në një qytet të Kosovës, arkeologët: S’po e besojmë dot

Një objekt misterioz gjendet në një qytet të Kosovës, arkeologët: S’po e besojmë dot

Kuriozitete November 12, 2019 - 09:03
Lexo Detajet

Në zonën e Kaçanikut është zbuluar një objekt, i cili besohet të jetë qindra vjet i vjetër. Banorët e kësaj zone nuk ishin në dijeni se aty ndodhej objekti i veçantë që është i ndërtuar me tulla dhe ka formën e tunelit.

Edhe arkeologët kanë mbetur të befasuar nga ky zbulim dhe kanë nisur gërmimet, pasi zona nuk ishte e shënuar si zonë arkeologjike. Vjollca Aliu nga Departamenti i Trashëgimisë Kulturore ka thënë se ky zbulim ka qenë i papritur për ta dhe se e kanë të vështirë ta besojnë.

Besohet se gërmimet do të zgjasin për një kohë të gjatë, pasi mendohet se mund të kenë rënë në gjurmët e një fshati antik.