Pylli në mes të stadiumit

Pylli në mes të stadiumit

Kuriozitete September 10, 2019 - 14:17
Detajet

Kuratori zviceran ka shndërruar stadiumin Wörthersee në Austri në një pyll për ngritjen e vetëdijes për ndryshimet klimatike dhe shpyllëzimit .

‘For Forest – The Unending Attraction of Nature’ shënon instalimin më të madh të artit publik në vend derimë sot.

Brenda stadiumit ndodhen rreth 300 pemë, disa që peshojnë 9 ton secila, të instaluara me kujdes në mes të stadiumit.

Littmann me anë të instalacionit solli në jetë një vizatim të artistit austriak dhe arkitektit Max Peintner.

Peintner në vitin e tij të vitit 1970 zbulon kërcënimin që i kanoset mjedisit natyror duke  imagjinuar një kohë kur pyjet do të ekzistojnë vetëm si objekte ekspozite.

Ekspozita do mbahet e hapur nga 8 shtatori deri më 27 tetor.