Kisha e ndërtuar mbi vullkan

Kisha e ndërtuar mbi vullkan

Kuriozitete August 20, 2019 - 16:05
Lexoni detajet

Nëse dëshironi të vizitoni Kapelën e Shën-Michel d’Aiguilhe , “Shën Michael i Gjilpërës”, do të duhet të ngjiteni lart.

E vendosur në Francë, kështjella ka dalë mbi një mal vullkanik që ngrihet gati 300 metra në ajër.

I kushtuar Michael Archangelit, kisha u ndërtua në vitin 951 nga një peshkop që dëshironte të përkujtonte udhëtimin e tij prej 1609 km, përsëri nga malet e Pirenejve.

Sot, mijëra vizitorë e bëjnë udhëtimin me ecje për të dëshmuar kapelën dhe pamjet e saj mahnitëse panoramike.