Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Disa fakte fantastike për shtatzëninë që tregojnë se trupi i një gruaje është i mrekullueshëm

Disa fakte fantastike për shtatzëninë që tregojnë se trupi i një gruaje është i mrekullueshëm

Kuriozitete July 12, 2019 - 23:05
Lexoni detajet

Më shumë 350.000 fëmijë lindin çdo vit.

Me kaq shumë gra shtatzëna, supozohet se çdo gjë rreth shtatzënisë janë të njohura për ne. Por, kjo nuk është çështja. Gjatë shtatzënisë trupi i një gruaje, përjetojnë një numër të madh ndryshimesh dhe disa prej tyre janë befasuese.

Në këtë artikull do gjeni disa fakte fantastike të përmbledhura nga “Bright Side”, rreth shtatzënisë

Image

Shtatzënia më e gjatë që njihet ndonjëherë ka qenë 1 vjet e 10 ditë, nga një grua 25 vjeçare në Los Angelos.

Image

Nënat shtatzëna, por edhe ato të rejat mund të prodhojnë qumësht automatikisht kur dëgjojnë një fëmijë duke qarë (madje, edhe nëse nuk është fëmija i tyre).

Image

Mitra zgjerohet nga madhësia e një pjeshke e deri tek madhësia e shalqirit në fund të shtatzënisë.

Image

Grave ju rriten flokët më shumë gjatë shtatzënisë.

Image

Është e mundur të lindet një fëmijë 14 kilogramësh pa epidural.

Image
Ju dhe fëmija juaj mund të i dashuroni ushqimet e njëjta.