Cilat janë vendet që më së shumti lexojnë lajme?

Cilat janë vendet që më së shumti lexojnë lajme?

Kuriozitete qershor 25, 2019 - 15:28
Lexoni detajet

Sipas Institutit Reuters të Monitorimit të Lajmeve Dixhitale, Australianët janë ndër lexuesit më të paktë në botë të lajmeve në internet.

Një anketë e realizuar nga ky instituti për 2019-ën zbulon se 52% e Australianëve lexojnë lajmet një herë në ditë krahasuar me 85% në Suedi, 79% në Poloni, 78% në Turqi dhe 67% në Britani.

Kur flitet për për konsumin e lajmeve mes burimeve dixhitale dhe tradicionale, shumica e të anketuarve në 29 nga 38 vende pjesë e anketës thonë se ende konsumojnë lajmet kryesisht “offline.”

17% e të anketuarve thonë se marrin lajmet kryesisht nga mediat sociale.

Lista e 10 vendeve të para që lexojnë lajme më së shumti përmbyllet nga: Koreja e Jugut 77%, Italia 70%, Britania 67%, SHBA 63%, Franca 60%, Spanja 58%, Kanadaja 57% dhe Australia 52%.Image