Të bësh urë me fije bari

Të bësh urë me fije bari

Kuriozitete qershor 22, 2019 - 23:08
Lexoni detajet

Çdo vit, ura e fundit e Inkasve, e bërë prej bari, hidhet në tokë dhe thuret nga e para, për t’u përdorur mbi lumin Apurimak, në rajonin Kusko të Perusë.

Ura Kuesaçaka thuret me dorë dhe ka funksionuar kështu për të paktën 600 vite.

Dikur ka qenë pjesë e një rrjeti jetik që lidhte qytetet më të mëdhenj të perandorisë Inkase, dhe u shpall Trashëgimi Botërore nga UNESCO në vitin 2013.Image 

Image 
Image