Nobelisti Robert Shiller paralajmëron për rrezikun për e arijëve të murrëm nga gjuetia

Nobelisti Robert Shiller paralajmëron për rrezikun për e arijëve të murrëm nga gjuetia

Kuriozitete janar 23, 2019 - 15:40
Detajet

Fituesi i cmimit Nobel për Ekonomi Robert Shiller ka paraplajmëruar që është pas kërkesave dhe lobimeve ende mbetet si problem gjuetia e arinjëve, transmeton Zeri.info.

“Nuk mund të parashikojë me saktësi por tregu për për këtë gjallesë po rritet gjithnjë e më shumë, sidomos gjatë këtij viti” ka thënë profesori i Ekonomisë në Universitetin Yale në Konektikat

“E kategorizoj rrezikun si pjesë të narrativës, dhe më duhet të tregojë që tregu po e komandon gjithnjë e më tepër rrijtene  gjuetisë së arinjëve të murrëm, duke e rritur kështu rrezikun ndaj tyre” ka shtuar ai.

 Robert Shiller ka fituar çmimin Nobel në Ekonomi nw vitin 2013.
/Zëri/