Vdes gruaja më e vjetër në botë, ja cili ishte sekreti i jetëgjatësisë

Vdes gruaja më e vjetër në botë, ja cili ishte sekreti i jetëgjatësisë

Kuriozitete janar 23, 2019 - 09:06
Lexo tjera detaje

Një grua nga Rusia, e cila besohet se ka qenë personi më i vjetër në botë që ka ndërruar jetë në moshën 128 vjeçare.

Nanu Shaova thuhet se lindi para se të vinte në pushtet Perandori Nicholas II dhe vdiq në Malet e Kaukazit.

Para dy vitesh, ajo i regjistrua në librin e Rekordeve të Rusisë si personi më i vjetër në vend. Nanu ka treguar sekretin e jetëgjatësisë: puna e rëndë dhe qumështi i thartuar.

Nanu ka qenë e martuar dy herë, kishte 8 fëmijë, 19 nipër e mbesa, 33 stërnipër dhe 7 stër-stërnipër.

Image