Studimi: Faturat mund të shkaktojnë kancer!

Studimi: Faturat mund të shkaktojnë kancer!

Kuriozitete janar 16, 2019 - 23:52
Lexo Detajet

Deri në 90 për qind të faturat përmbajnë kimikate që shkaktojnë kancer, kanë paralajmëruar ekspertë.

Faturat që përdorin bojë që zbehet me kalimin e kohës bëhen me ‘letër termike’ e cila përmban BPA (bisphenolA), transmeton lajmi.

Studimet kanë treguar se kimikati mund të çojë në kancer të varur nga hormoni dhe ka qenë më parë i lidhur me infertilitetin, autizmin, ADHD, obezitetin, diabetin e tipit 2, lindjet e parakohshme dhe pubertetin e hershëm.

Ka tashmë shqetësime rreth publikut të ekspozuar ndaj BPA, që shpesh gjendet në plastikë.

Ne duhet të shmangim ruajtjen e faturave në kuleta ose makina, sipas Profesor Nicolás Olea, nga Universiteti i Granadës në Spanjë.