Publikohen nga NASA zëra të çuditshëm të dëgjuar në planetin Mars (VIDEO)

Publikohen nga NASA zëra të çuditshëm të dëgjuar në planetin Mars (VIDEO)

Kuriozitete dhjetor 09, 2018 - 16:43
Lexo Detajet

Projekti "InSight" i NASA-s ka kapur zërin e çuditshëm të erërave, dëgjuar gjatë ditëve të tij të para në planetin e kuq.

Sipas agjencisë hapësinore, kjo është hera e parë që ka dëgjuar ndonjëherë zhurmë erërash në Mars, transmeton lajmi.net.

Zhurma, e zbuluar nga sensorët e InSight, vlerësohet të jetë në mes të 10 dhe 15 mph (nga 5 në 7 metra në sekondë) nga veriperëndimi në juglindje.

Vibrimet janë regjistruar në një kënd shumë të ulët, edhe pse ata me veshë të mprehtë do të jenë në gjendje ta dëgjojnë atë ashtu siç është , duke përdorur kufje.

Lander zbuloi vibrimet e erës me dy sensorë të saj: një të projektuar për të matur presionin e ajrit dhe me një sizmometër në kuvertë.

Sipas ekspertëve, burimi i zërit është mjaft i drejtpërdrejtë; vibrimet e zbuluara nga instrumentet janë shumë të ngjashme me ndryshimet e presionit të ajrit.

">http://