8-vjeçari ndërron rrugën e tij për të ndihmuar gruan e moshuar. Kjo na tregon fuqinë e rastësishme të mirësisë!

8-vjeçari ndërron rrugën e tij për të ndihmuar gruan e moshuar. Kjo na tregon fuqinë e rastësishme të mirësisë!

Kuriozitete qershor 13, 2018 - 16:46
Detajet

Kur 8-vjeçari Maurice Adams Jr pa një grua të moshuar me një këmbësor që luftonte për të ngritur një shkallë , nxitoi ta ndihmonte. Akti i tij i vetëmohues dhe i gëzueshëm u kap në kamera nga një kalimtar dhe së shpejti shkoi dhe u bë virale dhe prekëse në mbarë botën, transmeton “Zëri.info”.

Maurice, i cili jeton në Gjeorgji, ishte në rrugën e tij për  në shtëpi me motrën e tij dhe nënën Contricia Hill kur ai së pari vuri re një grua të moshuar me një këmbësor që kalonte një rrugë të zënë me vetura.

Por kur ajo u takua me shkallë  dhe filloi të përpiqet. Maurice menjëherë pyeti nënën e tij nëse ai mund të dilte nga makina e tyre dhe të shkonte ndihmë, raportoi Channel 2 Action Neës, transmeton tutje “Zëri.info”.

Pasi mori e dritën e gjelbër nga nënë e tij , Maurice krenar doli  nga makina dhe ndihmoi grua më të vjetër se ai. Me një krah përreth saj dhe ndihmës, Maurice dhe gruaja e moshuar i bën  me sukses hapat, duke përqafuar në fund për të festuar arritjen e tyre.

Maurice më pas kaloi poshtë shkallët dhe u  kthye në makinën e nënës së tij.

Por si u bë tregimi viral

Por pa njohuri për Maurice dhe familjen e tij, një i panjohur e pa gjithë ndërveprimin e bukur dhe e kapi atë  në kamera. Anëtari Riley Duncan ishte aq i prekur nga mirësia e Maurice, sa e ndau veprimin e tij me një grup lokal të Facebook me titullin "Zoti i  bekoftë rininë tonë", kështu që të tjerët gjithashtu mund ta vlerësonin këtë moment.

Komentet dhe aksionet shkuan me shumë lavdërime, për  Maurice si një "njeri i ëmbël i ri" dhe një "zotëri i ri". Shumë e ngritën Maurice si një shembull për të rinjtë dhe duke vënë në dukje atë që një punë e madhe që familja e tij ka bërë për të futur vlera të tilla vetëmohuese në të .

"Njeriu i ri, ti je një thesar. Gjithmonë mbani llojin tuaj dhe mos lejoni kurrë njerëzit e tjerë që të largohen prej jush. Pesë yjet e artë për llojin tuaj dhe Pesë yjet e artë për prindërit të cilët po bëjnë një punë të mrekullueshme që e ngre këtë fëmijë në një person të kujdesshëm, "shkroi një komentues.

Më shumë reagime të përzemërta

Kur mami Contricia Hill mësoi se djali i saj është bërë i njohur në internet për aktin e tij të mirëfilltë të mirësisë, ajo nuk mund të jetë më krenare, duke u thënë një kanali lokal të lajmeve: "Është prekëse. Është shumë prekëse. (Ajo vetëm tregon) respekti dhe ngritja e fëmijëve tuaj të drejtë shkon një rrugë të gjatë. "

Sa për atë që kalimtari Riley mendoi për ndërveprimin? "Isha shumë krenar dhe më bëri të ndjehesha kaq mirë dhe fillova të qaja," tha ai për ËGXA, duke shtuar se ai regjistroi momentin "me lot." Në të vërtetë, Riley ishte aq i prekur, ai i zbuloi CBS Neës ai do të shpërblejë Maurice me një $ 100 për mirësinë e tij.

Kur u pyet se çfarë motivoi makinën e tij për të ndihmuar, Maurice thjesht tha: "Ajo po luftonte, prandaj vendosa ta ndihmoja".

Ne të gjithë mund të jemi më shumë si Maurice. /ZËRI