Kjo video tregon se si janë përhapur fetë në të gjithë botën

Kjo video tregon se si janë përhapur fetë në të gjithë botën

Kuriozitete maj 10, 2018 - 11:49
Lexoni më shumë detaje

Hinduizmi, budizmi, krishterimi, judaizmi dhe islami janë pesë nga fetë më të mëdha në botë

Gjatë mijëra viteve të fundit, këto grupe fetare kanë formësuar rrjedhën e historisë dhe kanë pasur një ndikim të thellë në trajektoren e racës njerëzore.

Nëpërmjet konflikteve të panumërta, pushtimeve, misioneve jashtë vendit dhe fjalës së thjeshtë të gojës, këto fe u përhapën anembanë globit dhe përgjithmonë formuan rajonet e mëdha gjeografike në shtigjet e tyre.

Kjo video tregon se si janë përhapur këto fe në të gjithë botën.