Nis Festivali i Filmit kosovar në Tuz me filmin “Zgjoi”

Nis Festivali i Filmit kosovar në Tuz me filmin “Zgjoi”

Kultura September 21, 2023 - 18:58

Kulla e Vuksan Lekës tashmë do të mirëpres publikun në kuadër të organizimit të Festivalit të Filmit kosovar.

E në festivalin e themeluar nga komuna e Tuzit, “Zgjoi” i Blerta Bashollit u bë filmi i parë që u shfaq në ekranin e kësaj kinemaje të improvizuar në hapësirë të jashtme.

Filmi që trajton jetën e Fahrije Hotit dhe grave të Krushës për rezistencën e tyre të pasluftës kur mbetën pa më të dashurit e tyre, u duartrokit nga të pranishmit, raporton rtk.

Festivalin e përuroi në edicionin e parë duke e hapur ambasadorja e Kosovës në Mal të Zi, Ariana Zherka. Ndërkaq sekretarja e Sekretariatit për Vetëqeverisje Lokale, Marina Ujkaj iu dëshiroi mirëseardhje të pranishmëve.