“Zgjoi”, ndër filmat më të mirë të vitit 2021 sipas “Tomatometer”-it

“Zgjoi”, ndër filmat më të mirë të vitit 2021 sipas “Tomatometer”-it

Kultura January 06, 2022 - 15:26

Rotten Tomatoes ka rënditur filmat e ri në listën ‘Certified Fresh’, duke krijuar një udhëzues për filmat më të mirë të vitit 2021 e në mesin e tyre është edhe filmi kosovar nga regjisorja Blerta Basholli, ‘Zgjoi’.

Së fundi, ‘Zgjoi’ ka hyrë edhe në listën e ngushtë për nominimet për festivalin prestigjioz ‘Oscars’.

‘Zgjoi’ përcjell Fahrije Hotin nga Krusha e Madhe (interpretuar nga aktorja Yllka Gashi),  e cila është në kërkim të burrit të saj të humbur gjatë luftës në Kosovë. Ajo fillon një biznes bujqësor për ta siguruar mbijetësën e familjes së saj në një ambient tradicional patriarkal ku ambicia e saj për t’u zhvilluar nuk shihet me sy të mirë.

Punët bujqësore fillojnë t’i ecin mbarë pos bletëve që janë shumë kaotike dhe agresive ndaj saj. Në rrugëtimin e saj për ta gjetur paqen me bletët, ajo fillon ta gjejë edhe paqen me veten për të jetuar në një situatë të re për të.

Përveç ‘Zgjoit’ në këtë listë janë shtuar edhe Parallel Mothers, The Tragedy of Macbeth, Memoria, The Novice, Spider-Man: No Way Home, The Lost Daughter, Boiling Point, Hive./KultPlus.com