Nderohet fotografi Hazir Reka, në qendër të Ferizajt vendoset murali me portretin e tij

Nderohet fotografi Hazir Reka, në qendër të Ferizajt vendoset murali me portretin e tij

Kultura November 04, 2021 - 16:24

Mbi tri dekada si fotograf, Hazir Reka nderohet për punën e tij në qytetin e lindjes, në Ferizaj, me mural me portretin e tij të punuar nga MuralFest Kosova në bashkëpunim me artistin amerikan Nils Westergard.

I vendosur në qendër të qytetit murali simbolizon punën e pandalshme të Rekës si fotograf në dokumentimin sidomos të ngjarjeve më të mëdha vendore për opinionin tonë e ndërkombëtar.

Si fotoreporter i agjencisë botërore të lajmeve “Reuters”, Reka ishte zëri i kosovarëve jashtë kufijve në ditët më të rënda për popullatën; demonstratat, protestat për liri dhe pavarësi, lufta e paslufta...

Fotot e Rekës janë arkiva më e pasur e Kosovës.

Në përurimin e muralit kanë marrë pjesë gazetarë dhe fotografë vendas, përfaqësues të agjencioneve të ndryshme të mediumeve kombëtare dhe ndërkombëtare. /Zëri