Infektuar: 58088
Shëruar: 50953
Vdekur: 1456
Vdes në moshën 84-vjeçare gjuhëtari i njohur shqiptar, Mehmet Çeliku

Vdes në moshën 84-vjeçare gjuhëtari i njohur shqiptar, Mehmet Çeliku

Kultura December 30, 2020 - 10:13

Ka ndërruar jetë në moshën 84-vjeçare prof. dr. Mehmet Çeliku, gjuhëtar i shquar dhe titullar i disa lëndëve gjuhësore.

Ai ishte gjithashtu bashkëpunëtor i Akademisë së Shkencave dhe ish-rektor i universitetit “Aleksandër Xhuvani” në Elbasan.

Prof. dr. Mehmet Çeliku ka lënë pas një gamë të gjerë librash, pasi është autor i plot 200 teksteve gjuhësore. /topchannel