Infektuar: 40117
Shëruar: 25586
Vdekur: 1026
Pyetje të shumta në lidhje me dramën “Natën Ma” që thekson konfliktin

Pyetje të shumta në lidhje me dramën “Natën Ma” që thekson konfliktin

Kultura November 10, 2020 - 16:04

“Natën Ma” nën regjinë e Ema Andreas, kjo dramë është një vepër e fortë emocionale, e cila përcillet nëpërmjet interpretimit të aktores nga Kosova, Ilire Vinca, dhe aktores së teatrit dhe kinematografisë shqiptare, Egla Ceno.

Nuk ka të mirë dhe të keqe, ka vetëm njerëz, zgjedhjet dhe vendimet e tyre, thonë aktoret Ilira Vinca dhe Jonida Beqo, nënë dhe bijë në shfaqjen 'Natën, Má', bazuar në tekstin e Marsha Norman, shkruan Aljazeera, transmeton Zeri.info

"Nuk ka baba. Burri ka ikur. Djali është një rebel. Kanë mbetur vetëm dy prej tyre, me një marrëdhënie që kanë krijuar me njëri-tjetrin dhe secili me veten e tij", thotë Jonida Beqo për shfaqjen "Natën Ma".

Një mbrëmje, Xhessa (Beqo) vendos t'ia pranojë nënës së tij Elmës se do ta vrasë veten atë natë dhe se as ajo dhe as asgjë nuk mund të ndikojë në atë vendim.

"Karakteri im nuk është depresiv, as pasiv dhe ai padyshim nuk është i shqetësuar. Sapo është marrë me epilepsinë, nuk ka pësuar asnjë krizë për një vit dhe po përpiqet të jetojë në bashkësi me nënën e tij tashmë një vit", thotë Jonida Beqo (Xhessa).

"Karakteri im, gjithashtu, nuk ndihet i shqetësuar, por është i mpirë në rutinën e tij të përditshme të shikimit dhe vëzhgimit të asaj që po ndodh diku tjetër që ai nuk mund të ndikojë. Dhe është e mundur që kjo të ndodhë mu në shtëpinë e saj", thotë Ilire Vince (Elma), duke zbuluar se regjistrimi pa ton, i cili ndiqet në heshtje për dhjetë minutat e para të shfaqjes, duke bërë kafe dhe duke pirë duhan, është një regjistrim i performancës së të njëjtit tekst në Britaninë e Madhe.

Janë këto vetëm disa përshkrime në lidhje me rolet ku luajnë aktoret tona si: Ilire Vinca dhe Jonida Beqo ne dramën ”Natën Ma”.

Teksti i Marsha Norman, i akorduar me Çmimin Pulitzer për dramë, shënon armën si një mjet vetëvrasjeje. /Zëri