Sabri Hamiti  kujton Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amëtare

Sabri Hamiti kujton Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amëtare

Kultura February 25, 2020 - 15:20
Sabri Hamiti në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare rikthen në kujtim poezinë “Paskajore”

Dita Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare (International Mother Language Day - IMLD) është një ditë ndërkombëtare ceremoniale e shpallur nga UNESCO në vitin 1999. Si e tillë ajo festohet më 21 shkurt të çdo viti. Qëllimi i caktimit të saj është promovimi dhe ndërgjegjësimi për diversitetin gjuhësore dhe kulturor si dhe promovimin e shumëgjuhësisë.

21 shkurti edhe zyrtarisht është pranuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara me një rezolutë të veçantë. E këtë datë akademiku Sabri Hamiti, e ka kujtuar me një poezi të tij të njohur 'Paskajore" nga vëllimi "Sympathia" e vitit 2004./ Zëri.info