Infektuar: 18148
Shëruar: 15150
Vdekur: 666
Piktura që u shit 9.5 milion euro

Piktura që u shit 9.5 milion euro

Kultura December 10, 2019 - 10:30
Detaje

Një pikturë e artistit francez Paul Gauguin zuri 9.5 milion euro (10.5 milion dollarë) në një ankand në Paris disa ditë më parë.

"Te Bourao II", e cila përshkruan një rrymë me zogj dhe lule në një gamë ngjyrash të pasur në të kaltër dhe të gjelbër, u pikturua në 1897 kur Gauguin po jetonte në ishullin Polinezia të Tahiti.

Punimi i artit të Gauguin ishte ende në duar private dhe një nga seritë prej nëntë pikturash të prodhuara nga artisti ndërsa punonte në një projekt shumë më të madh më vonë me titull "Nga vijmë? Çfarë jemi ne? Ku po shkojmë?"

Lindur në Paris në 1848, Gauguin ishte me ndikim në lëvizjen simboliste si piktor, skulptor dhe qeramist, dhe fitoi famë më të gjerë pas vdekjes së tij në 1903. Ai gjithashtu ndikoi në artistë si Pablo Picasso dhe Henri Matisse.