Infektuar: 18148
Shëruar: 15150
Vdekur: 666
Në Turqi u mbajt konferenca “Historia dhe Kultura Ilire”

Në Turqi u mbajt konferenca “Historia dhe Kultura Ilire”

Kultura December 02, 2019 - 16:31
detajet

Në kuadër të “Ditët e Kulturës Shqiptare në Turqi”, Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike-Qendra Kulturore e Kosovës në Turqi, në bashkëpunim me pesë shoqatat në Bursa, organizoj konferencën “Historia dhe Kultura Ilire”.

Në këtë konferencë përveç Prof. Dr. Engin Beksaç, ligjërues në universitetin “Trakya Üniversitesi” në Edirne, ishin të pranishëm edhe pesë kryetar të shoqatave, anëtarë te kryesisë së shoqatave, kryetarja e Lidhjes së Rinisë Shqiptare, në Bursa që ka themeluar Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike-Qendra Kulturore e Kosovës po ashtu edhe shumë bashkatdhetarë nga Bursa.

Image

Në këtë konferencë u diskutua historinë e Ilirëve si populli i autokton në Ballkan , kulturën Ilire si nder kulturat më të vjetra në rajonin e Ballkanit dhe në perëndim të Turqisë për historinë e Trojës.

Konferenca mbaroj me pyetje dhe përgjigje, ndërsa interesimi i te pranishmeve ishte shume i madh.

Image