Infektuar: 5118
Shëruar: 2370
Vdekur: 112
Historia e serialit e bazuar në personazhin shqiptar

Historia e serialit e bazuar në personazhin shqiptar

Kultura October 28, 2019 - 14:15
detajet

Për të, ai ishte më shumë se një roje

Një lidhje platonike me rojën e saj frymëzoi esenë e Julie Margaret Hogben për 2015 në lidhje me lundrimin në detin e përafërt të takimit. Po si po bëhet tani ajo, vajza e saj dhe Guzim?

Në esenë e saj të vitit 2015 Dashuria moderne "Kur roja është njeriu yt kryesor", shkrimtaria Julie Margaret Hogben tregon për një kohë në jetën e saj kur ajo ishte duke u takuar në New York dhe po jetonte në një ndërtesë ku roja, Guzim, ndihej i detyruar të mbrojë atë nga burrat që ai i konsideronte të papërshtatshëm. Kur shtatëzania e papritur e dërgoi atë në gjendje krize, Guzim u bë një mik i ngushtë dhe i besueshëm.

Ajo që vlen të përmendet, historia është e bazuar në personazhin shqiptar të quajtur Guzim.

Më poshtë është intervista me znj. Hogben, episodi i së cilës yjet Cristin Milioti dhe Laurentiu Possa.

Daniel Jones: Ju shkruani për një shtatëzani të papritur me një burrë që nuk e donit ose nuk synonit të martoheshit, dhe si ju ndihmoi roja juaj Guzim gjatë asaj kohe të vështirë. Si u ndjetë kur shkruani dhe botoni një pjesë si kjo për një audiencë kaq të madhe?

Julie Margaret Hogben: Epo, është e vështirë sepse është një histori e shkëlqyer për një miqësi të bukur, por nuk është histori e plotë. Është vetëm një ese prej 1.500 fjalësh.

Unë mendoj se eseja e bën atë të tingëllojë sikur unë nuk kisha askënd dhe ishte vetëm Guzim ai që më ndihmoi. Kjo është një e vërtetë që humbet në ese. Tjetra është se kurrë nuk ka pasur vërtet një pyetje nëse do të kaloja apo jo me shtatzëninë. Ishte thjesht një pyetje se si do të shpaloste gjithçka, dhe ishte e frikshme të jesh vetë dhe jo në një lidhje.

Në ese, djali ofroi të martohej me ty. Por mund ta ndjeni ngurrimin e tij?

Ne të dy ishim të gatshëm. Nuk kishte asnjë mënyrë.

Sa vjeç ishte vajza juaj Isabel kur ju e publikuat storien tuaj? Dhe a e ka lexuar ajo?

Ajo duhet të ketë qenë rreth 8 vjeç? Ishte katër vjet më parë që botova esenë, dhe kohët e fundit ajo i bëri 12. Por unë nuk mendoj se ajo e lexoi atë deri rreth dy javë më parë, dhe në të vërtetë ajo as nuk e lexoi as atëherë.

Një reagim befasues për historinë tuaj ishte numri i njerëzve që menduan se do të përfundonit romantikisht me Guzimin. A ishit e vetëdijshme për atë reagim?

Po, sepse në të vërtet një shok i imi më tha, “Pse nuk u martove me Guzim?” Dhe un isha, “Në rregull., Vërtet?” Jo, Ai ishe me të njejtën grua përgjithmonë dhe ai është më i vjetër se sa unë.

Kush është dashuria e jetës tuaj tani?

Nuk kam pasur lidhje që nga lindja e vajzës time. Vajza ime herë pas here do të hapë një llogari për mua. Para tre muajsh ajo hapi një llogari Bumble dhe ngarkoi shtatë fotografitë e mia dhe më shkruajti një profil të vogël.

Huazuar: “New York Times”