Çka është Haiku?

Çka është Haiku?

Kultura maj 12, 2019 - 12:11
Lexoni detajet e fundit

Haiku është një lloj i oezisë japoneze që ndërtohet nga 17 rrokje gjithsej, transmeton Zëri.info.

Poezi ka gjithsej tre rreshta me nga 5, 7 dhe 5 rrokje.

U përket poezive metrike dhe zakonisht flasin për tema dhe dilema jetësore.

Bukuria e haikut qëndron te gjenialiteti i përmbledhjes dhe thellësia që futet brenda atyre 17 rrokjeve.

Më i njohuri për Haiku ka qenë Ezra Pound, përvec poetëve të lindjes sigurisht.

Image
Image