Visar Morina merr çmimin për skenar në ‘Berlinale’

Visar Morina merr çmimin për skenar në ‘Berlinale’

Kultura shkurt 18, 2018 - 22:13

Autorit dhe regjisorit Visar Morina i është dhënë çmimi gjerman i skenarit të këtij viti në Berlinale.

Artisti, i cili vjen nga Kosova, mori çmimin prej 10,000 euro për skenarin e tij “Exil”.

Ministri i Kulturës Grutters tha në ceremoni se fantazia e skenarëve krijon “ADN-në e çdo filmi”.

“Lola e Artë” për skenarin më të mirë të shpërblyer jepet çdo vit.

Konsiderohet çmimi më i rëndësishëm kombëtar në këtë fushë. Përveç “Exil”, u shpërblyen edhe skenarët e filmave “Nilowsky” nga Torsten Schulz dhe “Je suis Karl” nga Thomas Wendrich.

Secili prej tyre mori 5,000 euro në çmim.