‘Ater Umbra’ e Memli Kelmendit botohet në Francë

‘Ater Umbra’ e Memli Kelmendit botohet në Francë

Kultura janar 04, 2018 - 11:06

Vepra “Ater Umbra” e kompozitorit Memli Kelmendi, sapo është botuar në Francë dhe tani është pjesë e albumit “Evocations” pjesë e Label “iM Les choristes aux milles couleurs”.

Lajmin e ka bërë të ditur vetë kompozitori Kelmendi, i cili po ashtu ka treguar se albumi përmban gjithsej 15 vepra muzikore nga kompozitorë të ndryshëm që nga periudha e Renesancës deri tek muzika bashkëkohore.

Po sjellim shkrimin e plotë të kompozitorit Kelmendit, të publikuar nëpërmjet rrjetit social Facebook:

“Vepra ime ‘ATER UMBRA’ sapo është botuar në Francë dhe është dhe tani është pjesë e albumit ‘EVOCATIONS’ pjesë e Label ‘iM Les choristes aux milles couleurs’. CD është realizuar nga EVOC Ensemble dhe është dirigjuar nga Camille Coillet-Barthés.
Albumi përmban gjithsejtë 15 vepra muzikore nga kompozitorë të ndryshëm që nga periudha e Renesancës deri tek muzika bashkëkohore (Peter Philips, Tomas Luis de Victoria , Johann Ludwig Bach, Johann Christoph Bach, Josef Rheinberger , Pekka Kostiainen, George Shearing, John Ëinston Lennon, Christopher Chiyan Tin etj). e cila mbrohet nga © 2017 Les choristes aux milles couleurs.
Tani ‘Ater Umbra’ dhe CD gjindet edhe në online: Amazon, Itunes, Deezer, Shazam, Highresaudio, qobuz, open.spotify etj.pra tani mund të blehet nga të gjitha vendet e botës”, ka shkruar ai./ Zëri