Arrest shtëpiak për drejtorin e spitalit në Ferizajt, furnizoi veturën private me derivate të SHSKUK-së
Foto: Ilustrim

Arrest shtëpiak për drejtorin e spitalit në Ferizajt, furnizoi veturën private me derivate të SHSKUK-së

Kronika January 15, 2022 - 16:47

Departamenti për Krime të Rënda në Gjykatën Themelore në Ferizaj, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të po kësaj komune për caktimin e masës së arrestit shtëpiak kundër të pandehurit H.G. U.D. i Drejtorit të Spitalit të Përgjithshëm të Ferizajt, për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale “keqpërdorimi i detyrës zyrtare”.

Pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe analizimit të shkresave të lëndës, “gjyqtari i procedurës paraprake i Departamentit për Krime të Rënda, ka vlerësuar se ekziston dyshimi i bazuar mirë, se i pandehuri H.G. nga muaji shtator 2021 deri në muajin dhjetor 2021 në Ferizaj, në cilësinë e personit zyrtar - Ushtrues i detyrës së Drejtorit të Spitalit të Përgjithshëm në Ferizaj, duke shfrytëzuar detyrën apo autoritetin e tij zyrtar, në vazhdimësi dhe me dashje, ka tejkaluar kompetencat e tij zyrtare me qëllim të përfitimit të dobisë së kundërligjshme pasurore për vete, në atë mënyrë që në një pompë të derivateve në Ferizaj, disa herë ka furnizuar me derivate veturën e tij private, pa u pajisur me vendim nga ana e Bordit Drejtues dhe në këtë mënyrë i ka shkaktuar dëm material buxhetit të Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës”.

“Gjyqtari i procedurës paraprake, kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së arrestit shtëpiak kundër të pandehurit e ka aprovuar si të bazuar konform dispozitave të KPPRK-së, dhe të njëjtit i është caktuar masa e arrestit shtëpiak në kohëzgjatje prej një (1) muaj”, thuhet në njoftimin e Gjykatës.

Me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij. /Zëri