Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Arrest shtëpiak për dy persona që transportuan para të falsifikuara nga Maqedonia në Kosovë

Arrest shtëpiak për dy persona që transportuan para të falsifikuara nga Maqedonia në Kosovë

Kronika January 19, 2021 - 17:56

Gjykata Themelore në Ferizaj ka refuzuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajit, për caktimin e masës ndaj dy të dyshuarve A.L. dhe SH.B., nën dyshimin se kanë veprën penale "Falsifikim i parasë".

Sipas njoftimit të Gjykatës, të dyshuarve u është caktuar masa e arrestit shtëpial prej një muaji.

"Gjyqtari i procedurës paraprake pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe pas analizimit të shkresave të lëndës, ka vërtetuar se ekziston dyshimi i bazuar mirë, se të pandehurit kanë kryer veprën penale për të cilën dyshohet nga ana e prokurorisë së shtetit, dhe se edhe me masën e arrestit shtëpiak në këtë fazë të procedurës mund të arrihet qëllimi që të sigurohet prania e të pandehurve në procedurë dhe të rrjedh normalisht zhvillimi i procedurës penale, duke u eliminuar këtu edhe mundësia e përsëritjes së veprës penale, sepse dyshimi është se të pandehurit kanë transportuar paratë e falsifikuara, duke i transportuara nga territori Republika e Maqedonisë së Veriut në territorin e Republikës së Kosovës. Mundësia për të përsëritur veprën penale është minimale edhe për faktin e gjendjes shëndetësore të të pandehurit", thuhet në njoftim. /Zëri