Infektuar: 55851
Shëruar: 49269
Vdekur: 1410
Aktakuzë ndaj një personi të dyshuar për tregti të ndaluar dhe shpëlarje të parave

Aktakuzë ndaj një personi të dyshuar për tregti të ndaluar dhe shpëlarje të parave

Kronika October 23, 2020 - 15:28

Prokuroria Speciale e Kosovës ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë ndaj të dyshuarit M.G. për veprën penale “Tregti e ndaluar”, si dhe për “Shpëlarje të parave”.

Ai dyshohet se ka zhvilluar tregti të ndaluar dhe shpëlarje të parave pasi në veturën e tij janë gjetur mbi 65 mijë euro të padeklaruara.

“Prokuroria Speciale njofton se i pandehuri M.G., më datën 14.08.2020, është hasur duke ushtruar veprimtari ekonomike pa autorizim dhe pa leje përkatëse, pasi në veturën e tij janë gjetur mjete monetare të fshehura në valutën euro, të padeklaruara gjithsej gjashtëdhjetë e pesëmijë e katërqind e pesëdhjetë euro (65,450.00 €), për të cilat mjete i dyshuari nuk i kishte deklaruar e që janë sekuestruar nga Prokuroria Speciale sipas urdhëresës së gjyqtarit të procedurës paraprake të Gjykatës Themelore Prishtinë – Departamenti Special. Me këto veprime i pandehuri i lartcekur ka kryer veprën penale, ‘Tregti e ndaluar’. Po ashtu i dyshuarit M.G., më 14.08.2020, duke e ditur ose duke pasur arsye të dijë se ishte duke bartur mjete monetare, të fshehura në automjetin e tij, duke i pasur në posedim, ka tentuar të fshehë ose të maskojë natyrën e vërtetë, burimin, vendndodhjen, sistemimin, lëvizjen, të drejtat në lidhje me pronësinë e kësaj pasurie, ose në çfarëdo rrethanash, me qëllim që të shkaktojë shmangien nga pasojat juridike ose pasojat e mundshme ligjore. Me këto veprime i pandehuri ka kryer veprën penale ‘Shpëlarja e parave’”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë. /Zëri