Policia e Kosovës me plan të ri për të komunikuar me media

Policia e Kosovës me plan të ri për të komunikuar me media

Kronika shkurt 17, 2019 - 13:23
Lexo lajmet e fundit nga vendi!

Policia e Kosovës, saktësisht zëdhënësi policor i Kosovës, Veton Elshani ka ndarë me USOP-led planin e saj të ri për fuqizimin e marrëdhënieve mediat për të parandaluar raportimin e pasaktë ose mashtrues, shkruan WikiLeaks.

Në planin e ri fuqizohet oficerin në vendin e ngjarjes. Për shembull nëse një incident i lokalizuar është jo i ndjeshëm, oficeri në vendin e ngjarjes mund të marrë autorizimin nga shefi i operacioneve për të folur direkt me median në skenë.

Në rastet e incidenteve potencialisht të ndjeshme në nivel lokal, komandanti i stacionit do të bëhet pika qendrore e kontaktit për shkëmbimin  e informacioneve.

Nëse një incident ka ose mund të ndikojë në një rajon të tërë të Kosovës, zëdhënësi rajonal i SHPK-së do t’i bashkërendojë deklaratat shtypit.

Zëdhënësit rajonalë të SHPK-së janë të autorizuar ta thërrasin oficerin në vendin e ngjarjes. Zëdhënësi rajonal gjithashtu do të informojnë selinë qendrore të SHPK-së, transmeton Indeksonline.

Zëdhënësi i SHPK-së Elshani do të përfshihet gjithashtu dhe do të flas me shtypin nëse: 1) Nëse rasti ka një motiv të dyshuar ndëretnik, 2)Nëse dëmtohet ndonjë trashëgimi kulturore, 3) Nëse rasti përfshin vrasje pa marrë parasysh përkatësin etnike dhe 4) Nëse ka ndonjë shpërthim ose dëmtim të ndonjë komune të përzier etnikisht ose me shumicë serbe por pa u kufizuar në Mitrovicë, Dragash, Gjilan, Shtërpcë ose Graçanicë. Nëse ndodh ndonjë incident në një zonë me shumicë serbe, zëdhënësi rajonal i Mitrovicës, Besim Hoti do të informohet.

Në raste të mos funksionimit të telefonit apo rrjetit, raportet e përditshme të SHPK-së do të raportohen përmes TV.

Plani i ri i decentralizuara për ndërveprimin e SHPK-së me mediat duhet të shpejtojë rrjedhën e informacionit.