Çfarë ndryshimesh sjell dashuria në jetën tonë?

Çfarë ndryshimesh sjell dashuria në jetën tonë?

Jetë June 12, 2019 - 08:24
Lexoni detajet

Jeni duke shijuar jetesën tuaj vetëm me të gjitha dëshirat dhe pëlqimet që keni dhe mendoni se kjo është mënyra e duhur për të jetuar. Por pastaj…papritmas ju bini në dashuri, jeta juaj ndryshon rrënjësisht dhe dy botë krejtësisht të ndryshme bashkohen për t’ju bërë një person edhe më i mrekullueshëm, shkruan Gazeta "Zëri". 

Ja çfarë ndryshimesh dashuria sjell në jetën dhe zemrat tona:

Dashuria na mëson ndjeshmërinë. Ne kemi nevojë për ndjeshmëri në marrëdhëniet tona, pasi na ndihmon të kuptojmë ndjenjat e partnerëve tanë. Dhe kur ne jemi në gjendje të kapim emocionet e tyre në një moment të caktuar, ne e dimë se çfarë të themi dhe si t’i ngushëllojmë. Kjo është një përvojë mahnitëse që i bën lidhjet tona dhe marrëdhëniet më të forta. Disa njerëz theksojnë se ata fillojnë të jenë më të ndjeshëm jo vetëm ndaj atyre që janë afër tyre, por edhe ndaj të huajve.

Dashuria na jep durim . Nëse nuk e keni kuptuar kurrë pse në tokë ju duhet të jeni të duruar me të tjerët, dashuria do t’jua mësojë këtë gjë. Durimi është themeli i të cilit bazohen marrëdhëniet e besimit. Do të vijë një ditë kur të kuptoni se shoku juaj nuk është mënyra që prisni dhe ju do të duhet të merren me të për të shmangur zhgënjimin dhe mllefin.

Dashuria na tregon rëndësinë e të qenit i sjellshëm. Është e vërtetë se kur dashuria arrin në mendjen tonë ne idealizojmë gjysmën tjetër tonë. Por kur magjia e këtyre ndjenjave tretet pak, ne fillojmë të shohim të gjitha dobësitë e tyre. Dhe në këtë moment është e rëndësishme të kuptojmë se ne duhet të jemi të mirë me ta në çdo situatë.

Dashuria është një shtyllë e motivimit. Në disa raste, njerëzit janë në gjendje të arrijnë synime që kurrë nuk mund të kishin ëndërruar ose të ndryshonin stilin e tyre të jetesës për shkak të dashurisë frymëzuese që ju dha atyre. Është një shtyllë motivimi dhe shprese, shkruan më tutje Gazeta "Zëri".

Dashuria na tregon vijën midis vetëdijes dhe pakushtëzimit. Herët ose vonë dashuria do t’i bëjë të gjithë të kuptojnë saktësisht se kush janë ata. Nuk është çudi që gjatë kësaj periudhe njerëzit kanë tendencë të kalojnë shumë kohë së bashku dhe të humbasin veten në njëri-tjetrin. Por kjo periudhë e lumtur përfundimisht kalon dhe shfaqet një fazë e re e thyerjes. Në këtë kohë, dashuria do t’ju detyrojë të përcaktoni kufijtë tuaj dhe t’i bëni të tjerët t’ju trajtojnë me respekt. Ju do të keni për të mësuar se ku përfundoni dhe personi tjetër fillon. Është e mrekullueshme të jesh në një marrëdhënie, por është e rëndësishme të kuptosh që kurrë nuk do të bëhesh një tërësi e vetme.

Dashuria na ndihmon ta kuptojmë veten më mirë. Përpjekja për të qenë e përsosur nuk është një përbërës i mirë për një marrëdhënie. Të gjithë ju duhet të bëni është të jeni i sinqertë dhe transparentë edhe nëse keni shumë frikë. Nuk është e mençur të pretendosh të jesh dikush që nuk je dhe dashuria mund të të ndihmojë të mësosh për veten, nevojat, dobësitë dhe pikat e forta.

Dashuria zgjeron interesat tona. Kur universi juaj përzihet me botën e dikujt tjetër shpesh mund të gjesh veten në mes të diçkaje të re dhe të mrekullueshme – edhe nëse është diçka që nuk e keni njohur ose që keni qenë të interesuar. Mund t’ju bëjë të doni të eksploroni aspekte të reja të jetës për shkak të energjisë që po rritet brenda jush.

Dashuria na mëson të falim. Ne jemi të gjithë qeniet njerëzore dhe secili prej nesh mund të bëjë gabime. Kjo nuk është gjë e lehtë të pranosh, sidomos kur ne kemi pritjet e larta të njerëzve. Por kur bëhet fjalë për fuqinë e dashurisë, nuk ka asgjë që mund të na ndalojë të falim. Ne shpesh kemi nevojë për kohë për ta realizuar atë, por gjithashtu duhet të mbani mend se mund ta bëni.

Dashuria na bën më të fortë. Ka shumë kohë të vështira që mund të përballen me çifte dhe nëse ata janë në gjendje të kalojnë përmes së bashku, kjo do të bëjë që të dy të jenë më të forta. Forca është edhe për shumë gjëra të përmendura më lart. Ti bëhesh më i fortë kur mëson të jesh i durueshëm, falës dhe i sjellshëm.

Dashuria na bën të ndihemi të gjallë. A mund të përmendësh ndonjë përvojë tjetër në jetën tënde që mund të ngjallte sa më shumë emocione të ndryshme dhe nganjëherë kontroverse? Dashuria na bën të jetojmë jetën plotësisht. /ZERI