Edhe një benefit tjetër i të qenit vegjetarian

Edhe një benefit tjetër i të qenit vegjetarian

Jetë shkurt 14, 2018 - 20:43

Të jeni vegjetarian mund t’ju parandalojë të rriturit me mbipeshë nga zhvillimi i diabetit të tipit 2.

Kështu thuhet pas një studimi të fundit, eksperimentuar në një dietë të bazuar në bime, njofton Klan Kosova.

Sipas kësaj diete nga bimët mund të rritet ndjeshmëria e insulinës – e konsideruar si faktor lëvizës i gjendjes potencialisht vdekjeprurëse, në njerëz me yndyrë.

Dhe shkencëtarët zbuluan gjithashtu se të qenit vegan, i cili po rritet në popullaritet, mund të përmirësojë funksionin e beta-qelizave – të cilat ruajnë dhe çlirojnë insulinën.

Besohet se përfitimet e dietës, të përbërë nga fruta, perime dhe bishtajore, rrjedhin nga trajtimi i belit të fryrë dhe ndihmës në humbjen e peshës, njofton Klan Kosova.

Ky studim është realizuar nga Komiteti i Mjekëve për Mjekësi Përgjegjëse në Washington.