Heqja e vizave e rrit numrin e fluturimeve dhe pasagjerëve në Aeroportin e Prishtinës, dalin shifrat
Foto: Laura Hasani

Heqja e vizave e rrit numrin e fluturimeve dhe pasagjerëve në Aeroportin e Prishtinës, dalin shifrat

Ekonomia July 08, 2024 - 20:00

Numri i pasagjerëve që kanë kaluar përmes aeroportit ndërkombëtar të Prishtinës në Kosovë është rritur në 1,839,112 në gjysmën e parë të vitit 2024, nga 1,526,786 në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, njoftoi operatori i aeroportit, Limak Kosovo International Airport (LKIA).

Numri i fluturimeve në aeroport arriti në 11,948 në periudhën janar-qershor, ka një rritje prej 14% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, njoftoi Aeroporti në një postim në rrjetet sociale javën e kaluar.

Kjo rritje vjen në vitin kur Kosovës i janë liberalizuar vizat për zonën shengen.

Në vitin 2023, numri i pasagjerëve që përdorën aeroportin ndërkombëtar të Prishtinës në Kosovë u rrit në 3.42 milionë, nga 2.99 milionë në vitin e mëparshëm, njoftoi Shoqata e Aviacionit Civil të Kosovës (CAA) në janar.

LKIA është pjesë e konglomeratit turk Limak Holding, i cili investon në sektorët e energjisë, turizmit, ushqimit, ndërtimit dhe infrastrukturës.