Mbi 3600 të huaj erdhën të punojnë në Kosovë më 2023, më së shumti nga Turqia e Bangladeshi
Foto: Laura Hasani

Mbi 3600 të huaj erdhën të punojnë në Kosovë më 2023, më së shumti nga Turqia e Bangladeshi

Ekonomia February 12, 2024 - 13:19
Turqia e Bangladeshi të parat në listë me më së shumti leje pune të lëshuara në Kosovë gjatë vitit 2023

Instituti GAP përmes një grafike ka treguar numrin total të lejeve të punës të lëshuara nga Kosova për shtetasit e huaj në vitin 2023.

Sipas GAP-it, në total janë 3 mijë e 646 leje, apo 22.4%, leje më shumë se në vitin 2022.

Sipas të dhënave janë 10 shtete që prijnë me numrin e personave që kanë kërkuar leje pune në Kosovë, e ku më së shumti ka qytetarë nga Turqia pasuar nga Bangladeshi dhe Serbia.

Vitin që lamë pas nga Turqia numri i personave që kanë kërkuar leje pune në Kosovë ishte 1004.

Në vendin e dytë radhitet Bangladeshi, me 722 persona që kanë kërkuar punë, ndërsa në vendin e tretë radhitet Serbia me 465 persona.

Në vendin e katërt është Shqipëria, me 440 persona të cilët kanë kërkuar leje pune.

Maqedonia e Veriut radhitet në vendin e pestë, me 210 persona, kurse nga SHBA-ja numri është 144 persona.

Shteti i Filipineve është radhitur në vendin e shtatë me 70 persona, Gjermania në vendin e tetë me 61 persona, kurse Mali i Zi në vendin e nëntë me 43 persona.

GAP-i ka përfunduar listën me shtetin e Italisë, ku vetëm 36 persona kanë kërkuar leje pune në Kosovë. /Zëri