Banka Botërore: Shqipëria me nivelin më të ulët të inflacionit në rajon

Banka Botërore: Shqipëria me nivelin më të ulët të inflacionit në rajon

Ekonomia September 19, 2022 - 20:18

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka publikuar raportin e Bankës Botërore për Sigurinë Ushqimore dhe çmimeve të produkeve ushqipore pas efekteve të luftës në Ukrainës.

Sipas këtij raporti, Shqipëria ka nivelin më të ulët të inflacionit në rajon, raporton Zeri.info.

“Rritja e çmimeve në Shqipëri është thuajse sa gjysma e rritjes së raportuar në pothuaj të gjithë vendet e rajonit. Arsyeja themelore e frenimit të galopit të inflacionit në vendin tonë është mburoja financiare e qeverisë mbi çmimin e energjisë, i cili mbahet i paprekur nga rritja si rezultat i kompensimit masiv nga buxheti i shtetit”, shkroi Rama. /Zëri