Rritet çmimi i naftës në Britaninë e Madhe, arrin shifrën më të lartë të regjistruar ndonjëherë

Rritet çmimi i naftës në Britaninë e Madhe, arrin shifrën më të lartë të regjistruar ndonjëherë

Ekonomia October 19, 2021 - 14:50

Çmimi i karburantit ka arritur në nivelin më të lartë të regjistruar ndonjëherë në Britaninë e Madhe.

Çmimi i një litri nafte tanimë është 1.39 sterlina.

”Kjo është shifra më e shtrenjtë që nga marsi 2013”, theksoi një anëtar i qeverisë.

Çmimet janë rritur me më shumë se 26 cent për litër në 12 muajt e fundit duke shtuar 14 cent në koston e karburantit të një makine familjare me 55 litra.

RAC ia atribuoi rritjen e çmimeve të benzinës disa faktorëve duke përfshirë rritjen e kostos së naftës dhe ndikimin e TVSH-së./BalkanWeb