Infektuar: 67906
Shëruar: 59174
Vdekur: 1587
Brahimaj: Nëse nuk votohet buxheti i vitit 2021, do të ketë bllokadë

Brahimaj: Nëse nuk votohet buxheti i vitit 2021, do të ketë bllokadë

Ekonomia December 25, 2020 - 16:44

Zeëvendeësministri teë Financave, Kushtrim Brahimaj, nga radheët e AAK-së, ka deklaruar se buxheti i vitit 2021 duhet teë votohet të Kuvend gjatë javës së ardhshme.

Përmes një postimi në “Facebook”, Brahimaj ka thënë se nëse nuk ndodh do të ketë bllokadë buxhetore në vitin 2021.

“Neëse nuk miratohet buxheti nga kjo legjislatureë, neë muajin mars 2021 Kosova do teë futet neë Bllokadeë Buxhetore nga e cila peëson sektori publikeë, sektori privat dhe i gjitheë sistemi ekonomik i vendit. Kjo bllokadeë nga muaji mars do t’i leë pa paga neëpuneësit e sektorit publikeë, pa pagesa peërfituesit e skemave pensionale dhe sociale, do teë pamundeësohen pagesat e puneëve publike teë cilat deëmtojneë direkt sektorin privat, do teë bllokohen komunat qeë teë peërmbushin planet e tyre gjateë vitit teë ardhsheëm”, ka shkruar ai.

Po ashtu, ai thotë se mosmiratimi i buxhetit nga kjo legjislatureë do teë shkaktojeë probleme serioze neë menaxhimin e pandemisëë COVID-19 dhe do teë krijojë vonesa neë blerjen e vaksineës kundeër COVID-19 dhe do ta vonojeë implementimin e teëreësisheëm teë Ligjit peër Rimeëkeëmbje Ekonomike.

“Kuvendi i ri dhe Qeveria e re qeë derivojneë pas zgjedhjeve teë jashteëzakonshme e kaneë mundeësineë ligjore qeë neë cëdo koheë ta ploteësojneë dhe ndryshojnëë Buxhetin e vitit 2021, sipas planeve dhe objektivave teë tyre qeveriseëse”, tha Brahimaj./Zëri