Infektuar: 17009
Shëruar: 14716
Vdekur: 656
Ministri i Bujqësisë u premton komunave se deri në dhjetor do të kryhen pagesat e subvencioneve

Ministri i Bujqësisë u premton komunave se deri në dhjetor do të kryhen pagesat e subvencioneve

Ekonomia September 10, 2020 - 15:48

Përmes organizimit të Asociacionit të Komunave të Kosovës (AKK), Këshilli i Kryetarëve sot ka mbajtur një takim online me ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR), Besian Mustafa.

Në këtë takim virtual mes kryetarëve të komunave dhe ministrit Mustafa është diskutuar lidhur me grantet që po jap MBPZHR-ja për fermerët nëpër komuna për të përkrahur dhe zhvilluar prodhuesit vendorë në këtë sferë.

Nga ana e tij ministri Mustafa tha se do të vazhdojmë mbështetjen për fermerët.

“Meqë pandemia COVID-19 ka goditur gjithë sektorët, ne po bëjmë përpjekje që t’i dalim në ndihmë këtij sektori”, tha Bislimi.

Ai shtoi se në Pakon e Rimëkëmbjes Ekonomike këto çështje zënë vend me shumë prioritet për të ndikuar në zvogëlimin e pasojave që ka shkaktuar pandemia COVID-19.

Në anën tjetër, kryetarët e komunave kanë ngritur edhe shqetësime tjera në këtë takim me ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, çështja e bashkëpunimit të prodhuesve të qumështit dhe të rrushit me stacionet e grumbullimit dhe të përpunuesit të tyre.

Po ashtu ndër çështjet e ngritura në këtë takim ishte edhe vonesa e pagesave për kompensimin e dëmeve për 22 komuna të prekura nga breshëri, shiu dhe vërshimet e mëhershme.

Duke qenë ky vit i rëndë sidomos për bletarët, kryetarët e komunave kanë ngritur edhe sfidat e këtij sektori dhe mundësitë e shtetit që të ndihmojmë edhe këta fermerë.

Në konkludim të këtij takimi dhe temave të ngritura nga kryetarët e komunave, ministri i MBPZHR-së premtoi se përkundër që mbi 3 muaj kjo ministri si shumica e institucioneve ka punuar me kapacitete të limituara të burimeve njerëzore ka bërë përpjekje maksimale që pagesat e subvencioneve të kryhen deri në fund të dhjetorit, ekzekutimin e grandeve do të bëjmë në harkun 18-mujor varësisht nga zbatimi i tyre.

Ndërsa në raport me kompensimin e dëmeve nga fatkeqësitë natyrore ministri Mustafa tha se për 22 komuna që kanë raportuar janë përfshirë në vendimin e qeverisë dhe do të kryejmë pagesa për gjitha komunat së bashku në një pako. /Zëri