Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
MDIS-i ka zbatuar aktivitetin e ri funksionimit të rrjetit të juristëve/avokatëve, të diasporës në Kroaci

MDIS-i ka zbatuar aktivitetin e ri funksionimit të rrjetit të juristëve/avokatëve, të diasporës në Kroaci

Ekonomia December 03, 2019 - 16:12
detajet

Bazuar në PVP 2019, Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, ka zbatuar aktivitetin e ri funksionimit të rrjetit të juristëve/avokatëve, të diasporës në Kroaci.

Pjesëmarrësit e këtij aktiviteti ishin juristët/avokatët nga Zagrebi, ambasadori i Republikës së Kosovës, në Kroaci Gëzim Kasapolli dhe përfaqësuesit e MDIS-it.

Zyrtarët e Lartë të Ministrisë së Diasporës dhe Investimeve Strategjike, i njoftuan pjesëmarrësit me procedurat e funksionimit të rrjetit të juristëve/avokatëve dhe qëllimin e këtij projekti.

Gjithashtu në këtë takim u diskutua edhe për planifikimet e aktiviteteve për bashkëpunim në mes të këtij rrjeti, mekanizmave tjerë të themeluar në diasporë, si dhe raportet te cilat do të krijohen në të ardhmen me shtetet pritëse.
Në këtë takim u sqaruan edhe hapat e mëtejmë qe duhet realizuar nga rrjeti i juristëve/avokatëve, të diasporës, në krijimin e shoqatave dhe formalizmin e tyre në shtetet pritëse.