Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Qeveria Haradinaj 'shterri' Fondin Rezervë

Qeveria Haradinaj 'shterri' Fondin Rezervë

Ekonomia November 17, 2019 - 21:21
Lexoni detajet!

Qeveria e Haradinajt, ka ndarë më së shumti mjete financiare të fondit rezervë, krahasuar me qeveritë e kaluara

Në marsin e vitit 2018, kryeministri Haradinaj, kishte ndarë 500 mijë euro për shënimin e 550 vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit, Skënderbeut.

E këto mjete financiare u ndanë nga fondi rezervë.

Për këtë, fillimisht nuk ishte pajtuar, ministri i Financave, Bedri Hamza.

Por, këto nuk ishin mjetet e vetme që u derdhën nga ky fond.

Qeveria e Kosovës, vazhdoi të ndaj para nga fondi  rezervë edhe në  vitin 2019.

Nga afër 5 milionë euro, sa ishte shuma, ekzekutivi i udhëhequr nga Ramush Haradinaj deri tani ka shpenzuar mbi 4 milionë e 600 mijë euro.

Aktualisht, në këtë fond janë afër 158 mijë euro.

Kështu së paku, bëhet e ditur në raportin nënmujor tëtë shpenzimeve.

E sipas Visar Rushitit nga Demokracia +, çdo qeveri ka shpenzuar para nga fondi rezervë.

Por, krahasuar me qeveritë me herët, prinë dukshëm ajo e Haradinajt.

Sipas Rushtit, për ndarje të mjeteve të tilla, edhe llogaridhënia e Qeverisë ka qenë e vogël.

“Ajo që ne nuk e kemi ditë saktësisht si shoqëri civile për çka saktësisht janë ndarë ato mjete, ka qenë më e vogël llogaridhënia e shpenzimit, dhe natyrisht ka lënë mundësinë për intereptim të keqpërdorimit”

Ndërkohë, njohësi i fushës së ekonomisë Naim Gashi, mënyrën e shpenzimit të këtij fondi e quan abuziv.

“Gjithmonë egziston rreziku, secili shtet secili zjarre, vërshime”

Shpenzimet nga Fondi Rezervë i shtetit nuk ishin kursyer as gjatë vitit 2018.

Raporti tregon se gjatë atij viti janë  shpenzuar 7 milionë e  634 mijë  e 926 euro.

Të pa shpenzuara nga ky fond kishin mbetur vetëm 222 mijë euro.