Infektuar: 1047
Shëruar: 794
Vdekur: 30
Edhe Kosova paralajmëron vendosjen e taksës rrugore në autostrada

Edhe Kosova paralajmëron vendosjen e taksës rrugore në autostrada

Ekonomia August 10, 2019 - 23:24
Detajet

Taksa rrugore e vendosur nga Shqipëria në “Rrugën e Kombit” ka qenë ndër temat më të përfolura.

Kjo taksë nuk u ka pëlqyer fare kosovarëve që pushimet i kalojnë në Shqipëri.

Indeksonline kontaktoi me Ministrin në dorëheqje e Infrastrukturës dhe Transportit, Pal Lekaj.

Ai konfirmoi se edhe Kosova do të vendos taksë rrugore, por se çmimet do të jenë të arsyeshme për dallim nga Shqipëria.

“Disa herë e kam përsëritur që taksë do të ketë sepse investimet në autostrada kërkojnë mirëmbajtje të shtrenjtë. Por ne do të jemi të kujdesshëm që të vendosim një çmim të arsyeshëm për dallim nga Shqipëria.”, u shprehë ai.

Taksa rrugore e vendosur nga Shqipëria fillon nga 2.5 euro e shkon deri me 23 euro.