Ndërpritet greva e kontrollorëve ajror të aeroportit

Ndërpritet greva e kontrollorëve ajror të aeroportit

Ekonomia shkurt 22, 2019 - 12:09
Lajmet e fundit nga vendi!

Ministri i Infrastrukturës dhe Transportit, Pal Lekaj dhe kryetari i Shoqatës Sindikale të Kontrollorëve të Trafikut Ajror Artan Hasani, të premten ka nënshkruar memorandum mirëkuptimi, përmes së cilës i jepet fund grevës së paralajmëruar nga SINKON.

Ky dokument përfshin kërkesat e parashtruara nga kontrollorët ajror pas përfshirjes së tyre në ligjin për paga.

Ministri Lekaj ritheksoi vendosmërinë e tij për angazhim maksimal deri në rregullim të statusit të veçantë për këtë kategori.

Me anulimin e kësaj greve, në Aeroportin Ndërkombëtar “Adem Jashari” vazhdojnë fluturimet, duke evituar çdo telashe që do të mund të sillte përsëritja e ndërprerjes së punës nga kontrollorët ajror.