Infektuar: 15574
Shëruar: 13492
Vdekur: 625
Detaje se si ishte zhytur Tetova në mjerim më 1913

Detaje se si ishte zhytur Tetova në mjerim më 1913

Dosier October 12, 2019 - 15:37
FOTO

Dy fotografët francezë, Zhan Bryn dhe Ogyst Leon kishin vizituar Ballkanin gjatë vitit 1913 ku përmes fotografive kishin dokumentuar gjendjen e mjerueshme të shqiptarëve nën sundimin e Perandorisë Osmane. Ata kishin vizituar fillimisht Bosnjen e më pas Kosovën, ku kishin qëndruar në Prishtinë, Prizren, Graçanicë e Lipjan.

Nga Kosova dy fotografët kishin vizituar më pas Maqedoninë, Shqipërinë, pastaj Selanikun dhe në fund Bursën në Turqi.

Një fotografi e realizuar në Tetovë shihen shqiptarët me rroba të leckosura e të varfër tek pozojnë para fotografëve francezë në vitin 1913.