Infektuar: 10988
Shëruar: 6616
Vdekur: 373
Helmeta amerikane ia shpëtoi jetën ushtarit të UÇK-së në Koshare

Helmeta amerikane ia shpëtoi jetën ushtarit të UÇK-së në Koshare

Dosier October 02, 2019 - 08:29
Detajet

Shumë shqiptarë nga Amerika, kishin ardhur vullnetar për t’iu bashkuar luftës së UÇK-së në Koshare, madje ata kishin krijuar edhe batalionin e quajtur ‘Atlantiku’.

Ata kishin blerë të gjitha pajisjet ushtarake në Amerikë: uniforma, armë dhe helmeta.

Një nga ushtarët e UÇK-së i rrëfen gazetarit të televizionit amerikan NBC, se si helmeta amerikane ia kishte shpëtuar jetën gjatë një sulmi të forcave serbe.

Për më shumë shikojeni videon: