Wesley Clark kërkoi që bombat e para të NATO-s të hidheshin në qendër të Beogradit

Wesley Clark kërkoi që bombat e para të NATO-s të hidheshin në qendër të Beogradit

Dosier May 21, 2019 - 20:56
Lexoni detajet

Wesley Clark ka kërkuar që më fillimin e bombardimeve ndaj Serbisë,”tomahawkat” e para të gjuhen në qendër të Beogradit.

Gjenerali amerikan,Wesley Clark,komandant i NATO-s gjatë bombardimeve të NATO-s ndaj Serbisë në vitin 1999, kishte dashur ta “groposte” Beogradin! Ai, sipas mediave serbe, kërkoi që raketat e para “tomahawk” të lëshohen në qendër të kryeqytetit serb.

“Në këtë mënyrë do të mbyteshin së paku 10 mijë serb”, shkrujnë mediat serbe duke cituar gjeneralin kriminel serb, Nebojsha Pavkoviq, transmeton Ballkani.info.

“Jemi frikësuar për njerëzit,nuk kam qenë i sigurt që nuk do ta godasin urën në të cilën ishin njerëzit, ashtu siç i goditën edhe tjerat”, ka thënë Pavkoviq dhe ka shtuar:

“Absolutisht është e vërtetë asjo që e ka thënë Pavkoviq. Që të ndodhin tomahowkat do të kishim katastrofë të paparë. Gjithsesi që kanë kryer gjenocid ndaj ushtrisë dhe popullit serb duke përdorur armatim me uranium të pasuruar”,ka thënë koloneli serb Ljubinko Gjurkoviq.