Momenti kur u kumtua lajmi për vdekjen e komandantit legjendar

Momenti kur u kumtua lajmi për vdekjen e komandantit legjendar

Dosier mars 05, 2019 - 19:30
Detajet!


Radio Televizioni Shqiptar më 7 mars 1998, në ditën e rënies së Adem Jasharit raportonte se ai “kishte lindur” atë ditë.

“Sot në Kosovë kanë lindur 1 mijë Adem Jashara. Sot, secili prej nesh është Adem Jashari. Çdokush që mendon se ai nuk ekziston, mashtrohet rëndë”, thotë spikeri i lajmeve të RTSH-së.

Lajmet e këtij televizioni në atë kohe nuk kanë qënë në funksion aq shumë të informimit të drejtë, me qëllim të mobilizimit të popullit për t’ju bashkuar luftës çlirimtare për çlirim nga Serbia.

Me rastin e vitit jubilar, 20 vjetorit të rënies heroike të Komandantit Legjendarë Adem Jashar, Familjes Jasharaj, dëshmorëve të kombit si dhe të gjithë të rënëve për liri, Qeveria e Republikës së Kosovës nën patronatin e kryeministrit, Ramush Haradinaj më datat 5, 6 dhe 7 mars, organizon manifestimi gjithë-popullor ”Epopeja e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës’’