Pamje nga momenti i thyerjes së kufirit në Koshare, 20 vite më parë

Pamje nga momenti i thyerjes së kufirit në Koshare, 20 vite më parë

Dosier shkurt 17, 2019 - 10:41
Lexo detajet!

Janë bërë gati 20 vjet nga Beteja e Koshares, e cila konsiderohet si një nga betejat më të mëdha të luftës së Kosovës.

Në këtë betejë, Brigada 138 “Agim Ramadani”, kishte arritur të thyej kufirin shqiptar-shqiptar, i cili për gati një shekull kishte ndarë shqiptarët.

Në këtë betejë të pranverës së vitit 1999, për gjatë dy muajve ranë dëshmorë 113 luftëtarë të UÇK-së dhe qindra të tjerë u plagosën.

Ju sjellim kujtimet të kësaj beteje nëpërmes videove nga ajo kohë: