Beteja e Koshares, kur ushtarët luftonin duke kënduar

Beteja e Koshares, kur ushtarët luftonin duke kënduar

Dosier shtator 11, 2018 - 16:53
Lexo detajet

Beteja e Koshares është njëra ndër betejat më të përgjakshme dhe më heroike të luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Ajo u zhvillua më 9 prill të vitit 1999 në kuadër të operacionit “Shigjeta”. Po në këtë vend ishte bërë edhe thyerja e kufirit mes Kosovës dhe Shqipërisë.

Kjo thyerje shënoi jo vetëm një fitore morale për UÇK-në, por i hapi rrugë edhe furnizimit me armatim dhe mbështetje logjistike për shumë zona të luftës brenda Kosovës, transmeton Express.

Një video e publikuar në Facebook, shfaq çlirimtarët duke kënduar teksa luftonin me armikun. Shikojeni më poshtë: