Ky ishte 18-vjeçari i UÇK-së, që tmerronte forcat serbe në luftë

Ky ishte 18-vjeçari i UÇK-së, që tmerronte forcat serbe në luftë

Dosier gusht 18, 2018 - 12:38
Lexo detajet

Lufta e UÇK-së ëshë një nga periudhat më të lavdishme në historinë e popullit shqiptar dhe si e tillë do të mbetet.

Ushtrisë për çlirimin e Kosovës, ju kishin bashkuar shumë burra e gra, e në mesin e tyre kishte edhe të rinj si ky 18 vjeçar, shkruan Magazina.al

Besnik Jasiqi ishte vetëm 18-vjeç kur ishte bërë pjesë e luftës, ndërsa ishte një profesionit në perdorimin e Topit 75mm, duke shkatrruar shumë tanke e makineri të tjera të ushtrisë serbe.

Mesazhi i tij për bashkëmoshatarët, ishte që t’i bashkohen UÇK-së.

Jasiqi, ka luftuar në Betejenë e Kosharës, ku edhe kishte rënë dëshmorë, shkruan Magazina.al

Në videon e xhiruar nga fronti i luftës, ai lavdërohej nga eprorët e tij për guximin dhe profesionalizmin, ndonëse ishte vetëm 18 vjeçar.

Për më shumë ndiqni videon: