Arrestohet studenti kinez nën dyshimin se ka spiunuar për vendin e tij në Zvicër

Arrestohet studenti kinez nën dyshimin se ka spiunuar për vendin e tij në Zvicër

Bota April 17, 2024 - 01:21

Arrestohet studenti kinez nën dyshimin se ka spiunuar për vendin e tij në Zvicër

Një student kinez është arrestuar nën dyshimin se ka spiunuar për vendin e tij në Zvicër.

Një hetim nga televizioni francez zviceran thotë se ka pasur një operacion të fshehtë policor në korrik të vitit të kaluar në një hotel shumë afër aeroportit ushtarak në Meiringen në kantonin e Bernës.

Raporti thotë se studenti në fakt zotëronte hotelin dhe prindërit e tij ndihmuan në drejtimin e tij.

Ai ishte regjistruar në një shkollë hoteli në Leysin, gjë që e lejoi të qëndronte në vend. Por ai nuk i tregoi shkollës për hotelin e tij.

Fusha ajrore përdoret nga F35 të prodhimit amerikan – dhe janë kryer disa fluturime testuese.

Zvicra do të marrë 36 nga luftëtarët e avancuar në tre vjet nga tani.

Ka pasur raporte për disa tentativa spiunazhi nga ana e Kinës, të fokusuara në avionë në gjithë botën.

Duket se spiuni i dyshuar dhe prindërit e tij janë larguar nga vendi. As qeveria kineze dhe as shërbimi inteligjent zviceran nuk po komentojnë. /albinfo.ch